Още от древността огледалото е било атрибут с особено значение. Мистичен уред предаващ отражението на всяко време.

В приказките дори огледалото има своето сакрално значение.

Днес огледалото е част от ежедневито ни, преразказващо нарцисизма на човечеството. Всяка уважаваща себе си красавица и принцеса го носи в дамската си чанта.

Огледалата на лъскавите витрини са част от блестящото благоденствие на Европа. А счупените парченца стъкло са разбитите мечти на една малка нация, проблясващи жестоко в краката на съвременната цивилизация. Кърваво. И дори без конкретни  цифри.

 

А какво отразява доброто старо огледало в ръцете на най- изветсния сериен убиец?

uaa

Измеренията на съвременния тероризъм са по-безпощадни от открития фашизъм.

Страшните приказки за злодеи буквално процъфтяват в отровеното ни съвремие, и трябва да сме безумно наивни за да не виждаме кривите отражения по най- скъпите витрини на лъсквавите издания.

Как ползва огледалото рано сутрин президента на Украйна? Какво виждат очите му преди сън?

porochenko_nazi

Елементарни на вид въпроси, които няма да прочетем в нито едно издание на Cosmopoliten, или други захароподобни културни носители.

 

Не, реално и съвсем сериозно- замисляли ли сте се как се поглежда в огледалото например президентът на Украйна, Петр Порошенко?

22

Възможно ли е, огледалото на нашата реалност да е толкова изкривено, че да виждаме престъпления само когато почукат на нашата ( европейска врата).

 

Потресената Европа, ридае от безпощадното острие на тероризма, докато Украйна подсмърча кървавите си сълзи повече от година.

Смъртта не е ли една и съща, и не боли ли еднакво когато прокървим?

Сладки сънища Европа, не сънувай кошмари…

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ;