Александър Захарченко, главата на ДНР се обърна към световната общественост, по повод трагедията причинена от терористичните атаки в Париж.

«Чудовищна терористична атака беше извършенв вчера в Париж. Десетки загинали и ранени. Десетки невинни хора, които станаха в миг жертви на абсолютното зло- международния тероризъм, въплатен в такива групировки, като » Ислямска държава».

 

Народът на Донбас скърби с френския народ и с цяла Европа и се моли за загиналите.

 

 

 

18

 

За съжаление, ние много добре знаем какво значи смъртта на мирни жители в мирни градове, и за това съчуствиието ни към френския народ , е особено силно.

 

 

На фона на такава страшна трагедия се обръщаме към лидерите на водещите страни в света да спрат политическите междуособици и да се обединят за борба срещу световното зло тероризма.

Необходимо е, колкото се може по-бързо да бъдат спрени локалните конфликти за да се насочат към политически канали за урегулиране.

В това число, трябва да се прекрати подкрепата към Украйна в стремежите й да подтисне Донбас със силови и военни методи.

Всички сили и ресурси на световните цивилизации трябва да бъдат концентрирани на освобождаването на планетата от язвата на тероризма.

 

 

Народът на Донбас е готов да даде своя принос в борбата с международния тероризъм. А на народа на Франция желаем да запази мъжество, за да издържи на борбата с тероризма и да му нанесе съкрушително поражение.

 

 

 

От това зависи бъдещето на нашите деца и внуци, за които носим обща отговорност.»

 

Превод: Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;