Системите за антитерористична защита в Русия са приведени в повишена готовност, след серията терористични атаки в Париж ,съобщава  Информационния център на Националния антитерористичен комитет(НАК).

 

vvp66

 

 

«Компетентните органи на страната ни предприеха мерки — подчертаха от НАК- В светлината на новите заплахи всички съставни  системи  по обезпечението на безопасността и сигурността  се намират в повишена готовност.

« Националния антитерористичен комитет на Русия изразява дълбоки съболезнования към френските граждани, семействата и близките на загиналите в резултат от серията терористични актове, през изминалата нощ в Париж«,- се казва в официалното заявление на НАК.

 

» Мащабите и циничността на престъпленията извършени във френската столица, за пореден път свидетелстват, че няма абсолютно никакво значение какво название носи терористичната организация, както и националността или конфесионалната група към която принадлежат, тези които влизат в организацията»- подчертаха от Антитерористичния комитет.

 

«Заедно с това, постигането на успех в тази борба е възможно само тогава, когато държавите и обществеността  с всички нейни съзнателни и активни членове  обединят усилията си. «- отбелязаха в НАК

 

«Националния антитерористичен комитет призовава гражданите на Руската Федерация да проявят голяма отговорност и бдителност пред лицето на новите предизвикателства и заплахи от страна на международните терористични организации»,- заявиха от Антитерористичния комитет.

 

«Сплотеността  на държавите и гражданите- единствения адекватен начин да се противостои на терористичните заплахи»,- подчертаха от НАК.

 

Тагове: ; ; ;