Светът  отново изтръпна от ужас … серия терористични атаки за нощ заляха Франция с  кръв.

fr2

Петък 13 2015 донесе на Франция огромна трагедия и се превърна в черен петък за световната общественост.

 

Терористи откриха стрелби в ресторант в Париж, до търговски център и в района на Лувъра,

театър » Батаклан» беше обсаден от терористи, които взеха в плен над 100 души заложници , атентатори- самоубийци се взривиха до стадион » Стад де Франс» по време на приятелския мач Франция- Германия, на който се е намирал и  президента на Франция Франсоа Нуланд, и е бил успешно евакуиран.

Данните за жертвите още се изясняват.

fr

 

zalozh1

zalozh2-500x332

 

С викове » Аллах Акбар» атентаторите откриват безпощадна стрелба по заложниците в концертната зала на театъра, няма данни за оцелели. Френската полиция успя да ликвидира 2 от терористите.

 

» За първи път в историята се сблъскахме с подобен терор. Данните за загиналите ще продължават да растат- заяви пред CNN, заместник кмета на Париж, Патрик Клугман.

Във видеобръщение към нацията Франсоа Оланд, обяви режим на извънредна ситуация  и всички граници на Франция бяха затворени.

» Трябва да се уверим, че никой няма да може да влезе в страната ни , за да извърши каквито й да било актове, и също така, че тези които биха могли да извършат тези престъпления няма да успеят да напуснат страната»- поясни Оланд преди да се отправи към театър » Батаклан» заедно с премиера и министърът на вътрешните работи.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;