Американският военен план да се изпратят още войски в Източна Европа на ротационен принцип, като контра мярка срещу евентуална руска агресия е равносилен на военна окупация на държавите от Източна Европа Твърди еропейски геополитически анализатор.
hoakin flores
САЩ фактически налагат военна окупация на Литва, Латвия и Полша под претекст, че е контра мярка срещу евентуална руска агресия“ – твърди Хоакин Флорес, директор на центъра за синкретични науки в Белград, Сърбия.
Ако наистина разгледаме руската политика, няма да открием следи от намерения за поглъщане, нападение или дори контрол над балтийските държави и Полша – заяви Флорес пред Press TV в понеделник.
Това е американска военна окупация над тези държави, които изглежда се изплъзват от контрол и Русия и фантомът на руската заплаха се използва, за продължителна военна окупация над суверенни държави“ – добави той.
eu2
По време на семинар във Simi Valley, Калифорния, висши американски военни предложиха план за увеличаване на военното присъствие в Европа с цел противопоствяне на Русия в случай на криза“  съобщи Wall Street Journal тази неделя.
Новите мерки ще позволят увеличаването на присъствието на многобройни американски бригади значително надвишаващи сегашната численост.
Позовавайки се на рейгъновия форум за национална защита, генерал Филип Брийдлав, върховен главнокомандващ на силите на НАТО, поиска повече сили в Европа на ротационен принцип.
lat
Генерал Марк Мили, началник щаб на армията на САЩ заяви, че войските адаптират обучението си, за да могата да са уверени командирите на армията, че ще са способни да посрещнат заплахите на руските сили.
САЩ се зарекоха да усъвършенстват военното обучение в базите си в шест държави в близост да руските граници – Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния и България.
Флорес твърди, че САЩ преследва свои собствени геополитически цели в Европа със запланувани военни операции, но съществува огромен политически натиск в някои от еропейските държави целящ отхвърлянето на подобни военни кроежи.
„Това е психологическа война срещу населението на Полша, Литва и Латвия“ заявява той.
 Източник: fortrussbg.blogspot.bg

 

Тагове: ; ; ;