Сирия е суверенна страна, а президента Башар Ал-Асад е избран от народа. Само сирийците трябва да определят бъдещето си и да избират държавните си лидери. Това заяви президентът на Руската Федерация Владимир Путин в писмено интервю за информационната агенция » Интерфакс» и «Анадолу» преди предстоящото посещение си  в Турция за срещата на върха на държавите от Г 20, която ще се проведе в Анталия на 15 и 16 ноевмри.

 

g20

 

 

Путин отново подчерта, че основната цел на операциите на руските ВКС ( въздушно-космически войски ) в Сирия, е борбата с международния тероризъм.

 

Също така отбеляза, че Москва «има съображения по повод това, как външните сили биха могли да помогнат на сирийците да победят терористите и да излязат от кризата».

 

» Тези предложения сега активно се придвижват от руската дипломация. Тe не са догма, а покана към партньорите ни за продължаване на сериозния разговор, и от това, колко конструктивен ще се окаже разговора, много зависи, ще успеем ли да преминем към съвместни действия, които ще позволят да победим ИДИЛ, да възстановим Сирия в качеството си на единна, суверенна и светска държава»- отбеляза главата на Руската Федерация.

 

 

Сред другите задачи  по урегулирането в Сирия, Путин посочи осигуряването на безопасни условия на живот за всички хора, независимо от етническата и религиозната им принадлежност.

 

» Също така е необходимо да се открие перспектива за социално-икономическото възраждане на страната»- отбеляза Владимир Путин.

 

» За да направим по-ефективна борбата с тероризма, трябва международната общественост да изработи общо понятие за това, кого смятаме за терористи. Защото въпросът не е в названието на групировката, названието може да е съвсем «невинно», въпросът е, в това какви  методи използва групировката.»- посочи руският президент.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;