Докато лежи в топло болнично легло в Турция, терорист от „Ислямска Държава“ призна в интервю пред турски журналист, по-късно разпространено от „Jerusalim Post“, че Турция оказва солидна подкрепа за „Ислямска Държава“

 

turkey

 

MEMRI (the Middle East Media Research Institute) предостави ексклузивно интервю на израелския „Jerusalim Post“ с джихадист от „Ислямска Държава“, който се намира на лечение в Турция. Интервюто е проведено от турския журналист Дениз Кахраман.

 

 

Джихадистът, който остава анонимен, потвърждава всеизвестната публична тайна, че в стремежът си да свали от власт Башар Асад в Сирия, Реджеп Ердоган, заедно със Съединените щати обучава и вкарва в Сирия хиляди джихадисти, които да се бият срещу правителствените войски в Сирия.

 

2turkey

 

 

 

Преди броени дни Турция направи още една важна крачка, предоставяйки въздушното си пространство и военната база „Инджерлик“ за американските изтребители, с които заедно турската авиация твърди, че ще прочиства позиции на ИД от турско-сирийската граница, създавайки „зона свободна от „Ислямска Държава“. 

 

Разбира се, Турция се зае да бомбардира кюрдите, които се бият срещу джихадистите, а целта на Съединените щати е да оправдаят нанасянето на въздушни удари по Сирия с борбата срещу терористичната организация.

В интервюто пред турския журналист терористът от „Ислямска Държава“ признава в прав текст, че успехите на сунитската терористична организация не биха били възможни без подкрепата на Турция.

 

„Правителството на Реджеп Таип Ердоган ни помогна много.“, заявява терористът, който е на лечение именно в турска болница. 

Турция павира пътят за нас. Ако Турция не беше проявила такова разбиране, „Ислямска Държава“ нямаше да се намира там, където е сега. Много от нашите муджахидини получават помощ и лечение в Турция“, признава джихадистът от ИД.

 

Джихадистът обяснява на журналиста Дениз Кахраман, че официално сунитска Саудитска Арабия не оказва финансова и военна помощ на „Ислямска Държава“, но много богати фамилии от кралството осигуряват пари и помощ на терористите.

 

Не получаваме директна подкрепа от Саудитска Арабия, но много саудитски фамилии, които вярват в джихада ни помагат.“, заявява терористът.

„Ще изградим Ислямския халифат по сунитския закон от Тигър до Йордан, Палестина и Ливан.“, допълва той.

 

Пред турския журналист той разказва своя „професионален път“ на терорист, който започнал от тренировъчен лагер на Ал Кайда в Ирак.

 

igil

„Присъединих се към клетките през 2010 и заминах за Сирия през 2011г.“,разказва терористът.

 „Когато се видя, че групи като Свободната сирийска армия губят вярва в победата и не вървят по правия път ние се присъединихме към „Ислямска Държава“ и започнахме да се бием под нейния флаг“.

Джихадистът разкрива пред Кахраман, че редица чуждестранни разузнавания са правили опити да установят контакт с лидерите на „Ислямска Държава“, посочвайки държавните разузнавания на страни като Франция и Холандия. Те обаче не се интерсували от „свещенната война“, която ИД води в Сирия, а от активността на техните бойци в държавите им.

Вместо да се интерсуват от действията ни в Сирия и Ирак, тези държави искаха само да научат за дейността на нашите муджахидини в техните държави“, обяснява той.

 

Източник: alterinformation.wordpress.com

Тагове: ; ; ; ;