Президентът на Русия Владимир Путин, съобщи по време на съвещанието по въпросите за отбранително-промишления комплекс на Русия, което се състоя днес, 10 ноеври, че смята да вземе ответни мерки спрямо САЩ по повод разполагането  на  техни системи ПРО в Европа.

 

Ответните мерки ще се изразяват в укпрепяне на руските стратегически ядрени сили.

 

По думите на Владимир Путин, преди всичко ще бъде проведена съответната работа по ударните системи, които са в състояние да преодоляват всякакъв вид  системи ПРО.

 

 

14

 

 

 

» Ще работим и над системата за противоракетна отбрана, но на първи етап, както нееднократно сме говорили, ще работим и по ударните системи,  които са в състояние да преодоляват всякакъв възможен вид противоракетна отбрана» — каза Путин.

Глава на Руската Федерация отбеляза, също така, че с разполагането на свои системи ПРО в Европа, САЩ се опитват да завоюват военно превъзходство в света. Лидерът на Русия, особено подчерта, че заявленията на Пентагона, относно това че Иран и Северна Корея носят ядрена заплаха за целия свят, са лъжливи, тъй като ситуацията с иранския проблем вече е политически урегулирана.

 

 

» Ние знаем, че ситуацията с иранския проблем е урегулирана, с подписването на съответните споразумения. По такъв начин,  препрепратки към иранска, или даже севернокорейска ракетно-ядрена заплаха, просто служат за прикритие на истинските им планове, а целта, която искат да постигнат- неутрализация на стратегическия ядрен потенциал другите ядрени държави», — каза Владимир Путин.

 

 

Превод: Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;