Този път Нато реши да се възползва докрай от България и да сложи ръка на родното небе.

Пазим ли родината си, българи? Даваме ли я на чуждите? 

 

89

 

Истинска опасност грози България, ако позволи да й бъде отнет националния въздушен суверенитет.

 

12

 

 

Страната ни е притисната да даде доброволно въздушното си пространство на Нато, като дори за целта се готви поправка в Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС) .

 

За да е официално всичко.

 

Ако поправката не дай Боже, бъде приета от парламента това означава, че в небето ни могат да летят самолети на Нато и другите страни членки, да патрулират, да изпълняват съвместни мисии и ( което  в зависимост от ситуацията би означавало, че могат също така да свалят «вражески самолети», ако те преценят че са такива и да извършват въздушни атаки). 

 

България, съгласна ли си?

 

За да не звучи страшно, поправката се представя като » охраняване на въздушното пространство».

 

Сега отначало:

 

  1. Нато е военна организация. ( » военна» произлиза от думата «война»).

 

 

47

 

  1. Вече сме виждали не веднъж резултатите от съвместните мисии на Нато — например в бивша Югославия. Операция » Милосърден ангел» 1999

 

 

90

 

  1. Чужди военни самолети, които искат да летят в нашето небе, едва ли ще си останат само с летенето.

 

  1. Стремежът към нашето въздушно пространство, е осигуряването на по- добри позиции ( за какво? при колебания в отговора виж точка 1.)

 

4

 

  1. Настояването за достъп към въздушното ни пространство за изпълнение на «съвместни военни мисии», означава че се подготвят и планират конкретни действия.

 

 

  1. Нашумелият натовски слоган, че ще ни «охраняват, защитават»- веднага 2 въпроса: 1. От кого? 2. И искали ли сме ние такава защита?

68

 

  1. Съвсем за глупавички ли ни взеха?

 

   7.1. Съгласни ли сте, българи?

36

 

В Закона за отбраната и въоръжените сили на република България е записано, че само българската армия има право да охранява въздушното ни пространство.

 

 

92

 

Оказва се обаче, че по настояване на западните ни партньори министърът на отбраната, внася проект за изменение и допълнение към  Закона за отбраната, който ще позволи на «съюзнически сили» да охраняват и патрулират в небето ни.

 

Ето и малко предистория, или кога и кой подготвя този план:

«На Срещата на върха в Уелс държавните и правителствените ръководители на страните — членки на Алианса, отправят препоръка, препотвърдена от министрите на отбраната от срещата им в Брюксел през февруари 2015 г., за необходимостта от провеждане на съвместна мисия за усилване на способностите по охрана на въздушното пространство на страните от източния фланг на НАТО, в това число и на България», е записано от вносителите на проекта.»

*на въпросната среща на върха не са взели явно  под внимание  антинатовските протести на България и мнението на българите по отношение на членството на страната в алианса, именно поради тази причиниа съвсем основателно е да се смята, че антинатовските протести в България ще продължат с нова сила.

10

27

 

С внесената поправка в ЗОВС на РБ, се съгласяваме охраната на българското небе да е : «самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави» .

Какво означава съвместно?- значи » заедно», т.е. въоръжените сили на държавите- съюзници имат право да използват въоръжението си- оръжия, бойни средства и войски на наша територия. Всичко това, скрепено с международен договор.

 

Най- интересното е, че при възникване на форсмажорни обстоятелства по време на т.нар. » охрана» ще се извършват неотложни действия ( когато става въпрос за самолети и небе, не е трудно да се досетим, че действията, които се имат предвид могат да бъдат, стрелби, въздушни атаки, сваляне на самолети и пр.)

 

Внимание! Става въпрос за родината…

 

Българска редакция News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;