Днес лидерът на самопровъзгласилата се Донецка  народна република, Александър Захарченко се обърна с призив към световната общественост да обедини усилията си против борбата с фашизма.

 

« Не е тайна, че в много балтийски страни носителите на руски език са подложени на сериозни репресии и гонения, а в Донбас война срещу народа се води от истински нацисти»- заяви главата на ДНР.

 

10

 

По думите му, световната общественост трябва да се обедини срещу опитите да бъде възроден фашизма в различни страни, като това обединение трябва да е паралелно с борбата срещу световния тероризъм.

 

В най-близко време трябва да се създаде международна коалиция, чиято главна задача да стане борбата срещу възраждането на фашизма и осигуряването на светло и мирно бъдеще за децата и внуците ни.

 

«Призоваваме правителствата на всички страни да се обединят срещу фашизма, който днес отново надига глава. Жителите на Донбас първи изпитаха върху себе си това.

 

В Еропа също все по-често звучат откровенни заплахи срещу тези, които мислят неугодно.

 

В Прибалтика стана нормално провеждането на факелни шествия срещу носителите на руската култура.

 

В Украйна кормилото на властта  се намира в ръцете  на откровени нацисти и фашисти, които развързаха войната срещу мирните жители на Донбас.

 

porochenko_nazi

 

В деня на Международния ден за борба с фашизма, се обръщам към всички жители на Донецката народна република, с призив да не спират да се борят, и да  продължават да правят всичко за спиране на разпространението на кафявата чума по нашата земя»- заяви Александър Захарченко.

 

Тагове: ; ; ; ;