„Под диктата на ръководения от САЩ Атлантически съюз се подготвят нови актове на агресия в Европа, Азия и Африка. НАТО е отговорна за войните, причинили смъртта на милиони; прокудили милиони, превърнати в бежанци; за колосалните разрушения; за въвличане на човечеството в една безкрайна война, резултатите от която могат да се окажат катастрофални за целия свят“ —

се казва в съобщението на организираната световна инициатива на комитета » Не на войната, не на Нато!»

61

на проведената международна конференция за независима Европа, която събра представители на няколко европейски държави и САЩ, протестиращи  срещу провежданото военно учение в Средиземно море-  Trident 2015 г.

Участниците в конференцията заявиха :» Подаваме ръка за сътрудничество на всяко демократично движение в света, което преследва подобни цели»

Необходимостта от обединение на всички демократични сили в името на световния мир, е пътят по който Европа може да излезе от опасността на  въоръжените конфликти. Участниците в конференцията призоваха държавите да се борят за отстояване  на суверенитета си, и да поемат пътя на възстановяване на независимостта си.

Една от стъпките за излизане от зависимост, е противодействието на на дезинформацията и пропагандата.

За всички е важно, да се показва и говори истината, а това е възможно чрез създаване на международна информационна мрежа, която да представя истинските обективно случващото се.

Участниците в международната конференция поставиха началото на борбата на народите срещу агресията на Нато и войната, като призоваха антинатовските протести да продължат.

 

Тагове: ; ; ;