В неделя на 8 ноември протестът на МВР обедини цяла България. Площад «Народно събрание» напълно оправда името си събирайки хиляди дошли да покажат несъгласието си срещу пагубните за страната реформи.

 

Протестът на служителите на Министерството на вътрешните работи, буквално взриви България за седмица, и получи подкрепата на граждани и военни, които са загрижени за съдбата на страната.

 

12

13

15

снимки: Николай Белалов, София

Протестиращите получиха и международна подкрепа от Синдиката на полицаите в Сърбия, като техен предствател излезе на трибуните за да поздрави борбата на българския народ и българската полиция.

 

Протестът на МВР отключи насъбралото се недоволство от политическите решения, които поставят под въпрос интересите на страната.

 

Под заплахата от бежанската криза в цяла Европа и протестите, които протичат в страните членки, България даде силен знак за тревога след като беше взето решение да се съкрати именно бюджетът на вътрешното министерство и постави под заплаха вътрешната сигурност на страната.

 

 

24

23

21

22

 снимки: Георги Стоев, София

Опитите да бъдат спрени протестите чрез заплахи за уволнения, а също и арести за някой от по-активните в организацията, и във фейсбук групите само обедини протестиращите.

Опитът за медийна пропаганда и настройване на служителите на МВР срещу народа също се провалиха и поставиха началото на обединението на българския народ като общество, което е готово да защитава интересите си.

Хилядите работници от структурите за сигурност, които дръзнаха да се изправят срещу системата, спечелиха уважението на гражданите, които подкрепиха протеста.

Над 30 000 хиляди души от цялата страна се стекоха в столицата, с което България обяви битка на капиталистическия терор, който се налага под формата на европейски препоръки, единна европейска политика и прочие клиширани, удобни фрази, целящи отнемането на независимостта на държавите.

Едва ли е случайна и цялата протестна вълна в Европа, която повеждат народите срещу външната политическа окупация и налагането на чужди решения.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;