ИСЛЯМИСТКОТО НАШЕСТВИЕ Е В ТЯСНА ВРЪЗКА С АНТИРУСКАТА ВРАЖДЕБНОСТ

Вече даже и отявлени привърженици на американската геополитика, респективно и на евроатлантическата милитаристична машина не могат да избягат от все по-очевадната истина за днешната пагубна роля на НАТО в случващото се със западната цивилизация.

50

В настоящия етап сме свидетели на това, как фанатизирани ислямски пълчища от нелегални имигранти маскирани под формулировката «сирийски бежанци» буквално заливат Европа с единственото намерение да разрушат и ликвидират Християнската цивилизация.

Видно е, че кошмарът от нашумялата преди години книга на американския политолог – Самюъл Хънтингтън – «Сблъсъкът на цивилизациите» неумолимо се превръща в реалност.

 

Мислещите хора, притежаващи активна гражданска позиция, бидейки свидетели на случващото се, най-вече на ескалацията на насилие по сръбско-унгарската граница между така наречените бежанци и властите на Будапеща си задават един логичен въпрос: Какво ли е това пророческо прозрение, което е подтикнало специалиста по глобална геополитика да създаде този шедьовър на американската политологична мисъл. Очевидно не става дума за някакви свръхестествени способности на оракул, а по-скоро за едно изключително добро познаване същността на англосаксонската неолиберална доктрина и по-конкретно на методите, които тя възнамерява да приложи за осъществяването на световно господство. Тези похвати са всеизвестни вече повече от два века. Прилага се класическата римска максима «разделяй и владей». Така, чрез хвърлянето на народите в кръвопролитни войни по между им господаря постига своето – подчинява ги с помощта на смъртоносната прегръдка на масовия терор.

 

От всичко личи, че ценностите на традиционното Християнство все още се явяват пречка пред намеренията на англосаксонския мамон да присвои природните ресурси на цялата планета – Земя. Все още далеч на изток има един чичко полицай, често изобразяван като мечка, чиято десница е твърде здрава и за щастие на народите все още е в състояние да респектира световния кандидат за тиранин. Мамонът вече го е измислил – той в настоящия момент подготвя грандиозен сблъсък между традиционната евро-християнска цивилизация и радикалния ислям, за да може в последствие да построи своята безбожна империя върху руините на стария свят.

Именно това се случва днес, когато ежедневно ни заливат новини за стотици хиляди нелегални имигранти стъпващи на европейска земя, идващи от северна Африка и Арабския свят. Изписаха се много анализи и прогнози на тази тема и днес почти за никого вече не е тайна, че САЩ стои зад радикалните ислямисти в Сирия и Ирак, както и зад организираното преселение на огромни маси от фанатици в Европа. За съжаление последната все още търпи властта на една шепа олигарси ситуирани в Брюксел, които се явяват безкомпромисни съучастници в готвеното световно зло.

 

 

Едва ли в днешния ден е останал човек със средно ниво на интелигентност, на който да не му е ясно, че така наречената сирийска въоръжена опозиция, египетските мюсюлмански братя, афганистанските талибани и последното творение на дявола в лицето на ИДИЛ – Ислямска държава в Ирак и Леванта практически представляват едно и също нещо.

 

Военната пропагандна машина на НАТО в настоящия момент като мантра набива лъжата, че САЩ оглавява коалиция за борба с Ислямска държава, а в същото време с действията си показва, че не само не го прави, но и помага на последната.
46
Тази безспорна истина, макар и може би не съвсем съзнателно, се признава и от най-неотклонните последователи на евроатлантическия милитаризъм и американската геополитика, когато се опитат да правят безпристрастни анализи на тема «Кризата в Сирия и близкия изток».

 

Един такъв последователен през годините атлантик е и изтъкнатият наш университетски преподавател по история на политическите учения – арабистът – Владимир Чуков, който редовно бива канен от българските медии да коментира всеки един по-значим сблъсък между двете основни религии, какъвто бе и състоялият се през последната седмица на границата между Сърбия и Унгария.

В една от националните телевизии професорът признава следното: За САЩ и техните съюзници, които желаят на всяка цена смяната на властта в Сирия е крайно неприятен факта, че режима на Башар Асад е легитимен и въпреки гражданската война която се води там все още нито един значим международен фактор не е оспорил официално тази законност.

 

Нещо повече – за да подчертае по-добре легитимността на Асад, арабистът метафорично го нарече «Носител на търговската марка – сирийска арабска република».

По-насетне в своя анализ авторитетния български арабист поднася на широката публика и още една част от истината, а именно, че Руската федерация с нейния безспорен лидер – Владимир Путин официално и неотклонно застава зад целостта на Сирия и стабилността на нейното законно правителство.

 

На това място е необходимо да припомним, че Управлението на Асад е известно с това, че то представлява един своеобразен стожер на светския характер на държавната власт в Арабския свят. Изобщо цялата епоха «Асад» се характеризира с последователност в отстояването на религиозните свободи и безкомпромисност по отношение на всички форми на фанатизъм и екстремизъм.

Благодарение на фамилията Асад Сирия през десетилетията, до избухването на гражданската война успява да съхрани не само мир в региона, но и живота, свободите и цялото културно наследство на една от най-старите Християнски църкви, каквато е тази на сирийската източноправославна общност. Когато започва унищожителната гражданска война привнесените отвън ислямизирани банди посягат първо именно на сирийските Християни.

Ето как без да иска професорът – евроатлантик по убеждения чрез своя анализ разкрива единственото логично и правилно заключение и то е повече от елементарно: «Тиранинът, агресорът и окупатор» – Владимир Путин последователно крепи едно управление, което е носител на ценности съхраняване на международния правов ред, човешките права, мира и верската търпимост, докато «Великият демократ» – Барак Обама, заедно със своите съюзници са практически помагачи в избиването на християни в Сирия, както и в насочването им в посока към Европа, където да го правят и там. Брюксел продължава да се тресе в самоубийствен гърч като си затваря очите пред провеждането на унищожителния за Европа план и във външната си политика безропотно следва своя задокеански господар. Същата тази Европа, която в настоящия план отчаяно се нуждае от спасителни мерки не престава да бъде враждебна към единствената страна, реално бореща се срещу ислямистите в лицето на Русия.

 

Междувременно проблемът с организираното преселение на ислямисти в Европа и този – по отношение на новата Студена война с Русия са тясно свързани не само косвено, имайки предвид кризата в Сирия, но и пряко геополитически.

 

Колкото и олигарсите в Брюксел да не са склонни да признаят, европейската ислямизация се намира в тясна зависимост с антируската санкционна политика. Нека да си припомним, как преди година брюкселските марионетки на Вашингтон заедно с българските продажници загробиха паневропейския енергиен проект – «Южен поток». Той представляваше златна възможност за цяла Южна и Централна Европа да получи газови доставки по възможно най-краткото трасе, и то като се има предвид, че тръбите щяха да преминат изцяло през Християнски държави.
51

 

За съжаление олигарсите в Брюксел извършиха най-грандиозното антиевропейско престъпление срещу народите на стария континент. Те закриха проекта и така на дневен ред излезе опасността за реализацията на добре известния на широката общественост – Турски поток.

 

За момента преговорите и по него са замразени, но все пак ако той се случи – това ще е окончателният крах на европейската цивилизация, защото Турция ще се превърне в глобален играч в качеството и на газоразпределител на руски, азърбайджански и катарски природен газ.

56

 

 

Ако, не дай Боже, това все пак се случи, тогава не Брюксел, а Анкара ще разпределя квотите за заселването на нелегални имигранти в Европа. Лично ислямистът – Ердоган ще държи кранчето и ще се разпорежда и ще размахва пръст към Меркел, Олант и всички европейски лидери да приемат стотици хиляди и даже милиони ислямисти в своите държави. Часът, в който това ще стане печална реалност е много близо.

 

Единственото решение е в това – европейските народи да се отърсят от тази садомазохистична предсмъртна агония, в която са натикани от брюкселските олигарси и да променят радикално външнополитическата ориентация на своите правителства.

nonato

Спасението е в незабавното излизане от НАТО и създаването на нова европейска колективна система за сигурност и тя да поведе реална борба срещу Ислямска държава, което може да се осъществи само чрез партньорство с Русия. Необходимо е още реформиране на Евросъюза от Европа на брюкселските олигарси – към Европа на отечествата – силни национални правителства, които в геополитически план да се обърнат категорично към ценностите на така наречения Хардланд – горда и независима Европа намираща се в сътрудничество с Русия продиктувано от взаимен интерес.

 

 

Това би представлявало една непобедима сила, която ще се основава на енергийната мощ на изтока в комбинация с високото технологично развитие на Запада.

 

Това вече би било Европа на ценности, както обичат да се изразяват нашенските продажни политици. За разлика от сега обаче те ще са реални и ще почиват на няколко основни стълба: Традиционен Християнски хуманизъм – почит към Бог, семейство и собственост, любов към родината – изграждането на силна социално регулирана държава, в която гражданите да притежават основни гаранции за своята сигурност и не на последно място свобода – осигуряване гаранции за верска търпимост, мирно съжителство между народите от хардланда и защита на демокрацията в нейните основни форми – представителна и пряка.

Ако всичко това се случи Европа не само ще съумее да се спаси от готвения й ислямски погром, но ще успее да се превърне в глобален лидер по опазването на световния мир, защото в тази нова Европа, в която ще участва и Русия няма да има място за всевъзможните религиозни и политически екстремисти като ислямски държави, сирийски опозиции, десни сектори и всякакви други подобни рушители на човешката цивилизация.

В угода на жадния за тонове пролята кръв – Мамон.

Александър Атанасов — политолог

Тагове: ; ; ; ;