Президентът на Русия Владимир Путин постави задача на правителството да изработи механизми по преустановяване на авиосъобщения с Египет,до пълно изясняване на причините за разбития лайнер А321.

Това съобщи прес-секретаря на държавния глава, Дмитрий Песков.

 

11

 

 

По-рано, с предложение за спиране на полетите в Египет, до изясняване на причините за авиокатастрофата на А321 в небето над Синайския полуостров, излезе Александр Бортников- началник на ФСБ / Федерална служба за безопасност/на за заседанието  на Националния Антитерористичния Комитет.

 

Държавния глава се вслуша в направените препоръки по време на заседанието и постави  на правителството задачи по изпълнението на направените препоръки, а също  осигуряването на връщането  в родината на руските граждани, които се намират в Египет.

 

Официалният представител на Министерството по извънредните ситуации, Алексей Вагутович, на въпросът ще се провежда ли евакуция на руснаците намиращи се в Египет, отговори че въпросът се обсъжда.

 

Прес- секретарят на Съюза на Туристическата индустрия, Ирина Тюрина коментира решението за спирането на полетите в Египет, с това, че в моментът на катастрофата на лайнера А321, в Египет са се намирали 30 00о руски граждани.

 

12

 

Как ще бъде извършено спирането?

Решението за преустановяване на полетите се издава от Авициата на Русия, като вариантите са два:

  • въвеждане на пълна забрана по спиране на полетите
  • препоръка за спиране на полетите

Дали забраната ще е пълна предстои да се реши.

Тагове: ; ; ;