Нестихващите протести на МВР получиха подкрепата и на военните, и на българския народ.

 

След абсурното решение да се ореже бюджета на МВР, сектор «Сигурност» и други звена и подразделения,

се отключи мощна вълна протести.

 

България този път избухна от възмущение, гледайки как политическите решения се взимат не само в разрез с националния интерес, но и са срещу самата държавност.

 

Коя държава може да си позволи неуважението към собствената си институция, и към сигурността си, да намали бюджета на структурата отговарящата за вътрешната стабилност и порядък?

 

Естествена реакция беше излизането на улиците, като сигнал за обществеността » внимание, опасност !».

 

И обществеността прие сигнала, защото ако дори към МВР се прилагат такива решения, кой ще се погрижи за държавата?

7

 

 

От къде дойде това внезапно решение да се среже бюджета на МВР, именно в момента когато цяла Европа се тресе от нахлуващите мигранти?  Кой се грижи за сигурността на държавата?

 

България взе нов дълг от 5,5 млр. евро  за да осигури места за предвидените 100 хил. мигранти, които идват по т. нар. » Балкански маршрут» и ще се разпределят на Балканите по разпореждане на ЕК.

Защото сме лоялен член и патньор и сме готови да решаваме чужди проблеми.

След поетите ангажименти в Брюксел по въпроса с бежанците, вкъщи ( в България) се взема решение да се съкрати бюджета на МВР, до такава степен, че и социалните привилегии да се отнемат, и пенсионерането да си е като обикновено пенсиониране.

И се приема без да се вземе под внимание мнението на самите структури и ведомства. Нещо като изненада- поставиха ги пред свършен факт.

В едно от заявленията си министър Бъчварова дори сподели мнение, че промените в МВР са добри за служителите.

А който не харесва промените и протестира ще бъде уволнен

 

 

Днес излезе скандална заповед за уволнение на всички служители взели участие в протеста- т.е. проявили са гражданска отговорност изразявайки мнението и отстоявайки правата си. Заповедта е подписана от минстър Бачварова.

1

От Синдикалната федерация на служителите на МВР по-рано изразиха огромното си безпокойство заради започналите репресии срещу служителите, участвали в спонтанните протести.

 

«Призоваваме ръководителите по места и в МВР да се въздържат от действия, които биха довели до неконтролируема ескалация на ситуацията.

Имаме сигнали за разпореждания, целящи събиране на имената на колеги, участвали в спонтанните прояви, искане на обяснения и бързи разписвания на заявления за напускане на системата, далеч преди предвидените в закона срокове.»

 

 

8

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;