Френското сатирично издание Charlie Hebdo  отново втрещи света с публикации на карикатури свързани с тагедията на руския самолет, в който загинаха 224 души.

 

 

321

 

На една от карикатурите е изобразен боец от Ислямска държава с отломки от разбития самолет на главата, отдолу картинката е подписана » ИДИЛ: Руската авиация усили бомбардировките».

charlie

 

На другата картинка е изобразен говорещ череп с фразата » Да бях взел полета с Air Cocaine», като препратката явно е към френския самолет заловен с 700 кг кокаин.

Корейското издание  The Korea Times, публикува карикатурата свързана с разбития А321 където смъртта с коса стои над разбития самолет, с надпис «съдба» върху нея, и птица с автомат изобразяваща » ислямистите в Синай» с надпис под картинката » Този момент когато някой си присвоява резултатите от твоята работа.

Руското посолство обяви публикациите за оскърбителни, а Мария Захарова- представител на руското външно министерство попита » Кой още е Шарли?» — правейки паралел със застреляните журналистите на изданието заради гаврата с пророка Мохамед.

 

Криворазбраната цивилизация и примитивното разбиране на демокрацията води до пълно погазване на ценностите. Т.е. теми на които да се шегуваш не просто е недопустимо, но е и грях.

 

Такова издание с публикациите си, колкото и широкоскроено да е обществото, показва по-страшния тероризъм, а именно духовния тероризъм. Продаването на всичко, дори на смъртта за популярност и рейтинг, просто за пари- това е и основната предпоставка да съществува тероризма. Защото тероризма не познава границите на добро и зло, а когато света се облъчва с такава информация и привиква към шокиращото, постепенно идва и буквалната смърт на ценностите.

Днес тази новина за публикацията на Шарли Ебдо обиколи целия свят и всички възможни издания- печалбата сигурно ще е добра за изданието.

Но вкусът от нещо нередно, неправилно и неприятно остава във всеки един прочел и видял публикацията.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;