Може би не знаем, но сред американската общественост, все по-често и все по-ясно се чуват призиви«Арестувайте Обама!», и » Обама загуби».

 

Протичат демонстрации с плакати за оставка на президента и за затварянето на американските военни бази, които са разположени  извън САЩ.

 

obama

Но вместо да поискат оставката му, американските елити продължават да безпределничат по целия свят, а световната общественост и обикновените американци, вече просто нямат сили да гледат на това.

Едно от последните заявления на американския президент, относно изпращането на 50 бойци специално назначение в Сирия, предизвика недоумение у експертите. Обикновено, информацията за провеждане на такива операции, се огласява след приключване, а в случая се анонсира секретна информация.

Но тук целта е друга- ако някой от американските военни загине в хода на операцията по извеждането на бойци на ИДИЛ от Сирия, да няма изненадани след като от Вашингтон първоначално са казали.

Но американския цинизъм на управление не вършва до тук.  Цяла година след като американската авиация бомбардира мравуняци, плащайки подобни капризи от държавната хазна, ефективните действия на руската авиация предизвикаха неадекватна реакция  сред сенаторите, която се изразява в призиви към война с Русия, за борбата й с международния тероризъм. Поне някой в света се бори с тероризма, докато разбойническите действия на САЩ нямат нищо общо с заявените цели.

Авторитетът на Обама се срива все повече, а критиката сред американското ръководство се чува все по често и ясно. Например, сенатор Марко Рубио смята, че сегашния президент е успял да сведе успехите в мюсулманския свят до нула, които са стрували огромни усилия и финансов ресурс.

angry-obama1

 

«Президентът Обама построи кампанията си на обещания, че ние ще отстъпим. Когато спечели поста, обеща че ние ще излезем от Ирак, ще си тръгнем от Афганистан и няма да стъпваме на земята в Сирия». А като действия, виждаме точно обратното.

Колко още ще издържи раздувания от САЩ » демократичен балон»  и настъпва ли нова «американска пролет»?

 

Тагове: ; ; ; ;