Докато цяла Европа изпитва конвулсии от кризата с бежанците и невъзможността да се справи с проблема,

САЩ не губят време и засилват антируската пропаганда.

Washington Post  излезе с  материал“Време е Западът да нанесе удар по путинската ПР-машина”. Автор на статията е Дейвид Креймър — член на съвета на диреторите от Института Маккейн.

13

До тук само за 2015 година са изхарчени над 66 млн, от държавния департамент на САЩ  по програма с интересното ине « За подкрепа на гражданското общество и независимите средства за масова информация в Евразия и Юго-Източната Европа», като само за медиите са отделени 16 млн. долара.

За 2016  бюджета ще е разширен до 83 млн. ( ако се налага), по специално предложение от Барак Обама за обхващане на рускоезичното информационно пространство и Балканите.

Специално внимание ще бъде отделено за страни като България и Сърбия, заради все по-силната подкрепа от страна на гражданите спрямо политиката на Русия, и във връзка с нарастващото негативно отношение към Нато. Припомняме, че преди дни Сърбия категорично заяви, че няма никакво намерение да влиза в НАТО.

25

19

 

«Не виждам никакви гаранции за стабилност от разширяването на НАТО на Балканите и в централната част на Европа. Европа трябва да бъде без военни съюзи, в мир и съгласие»-заяви сръбския дипломат Славенко Терзич.

България от своя страна, е член на НАТО, но българските граждани не са доволни от този факт и редовно

напомнят за мнението си с антинатовски протести.

 

Тагове: ; ; ; ; ;