От няколко дни протестите на МВР не стихват. Даже напротив, колкото повече се опитват да ги омаловажат или подтиснат, толкова повече хора излизат. 

4

Мощна вълна обхвана цялата страна по градове. Този път обединението на хората срещу опитите страната да бъде поставена на колене от Запада, е по-силно от всякога.

Вълненията не стихват, още повече след като министър Бъчварова заплаши с уволнение всички протестиращи полицаи.

3

2

6

Протестите на полицаите и слжителите на МВР започнаха след скандалното приемане на решението да бъде орязан бюджета на МВР, без дори да бъде внесено на обсъждане.

Абсурдното решение предизвика бурна ответна реакция, тъй като съвсем наскоро по настояване на ЕК, България се сдоби с нов заем за от 5, 5 млрд. за решаване на въпроса с бежанската криза.

Напомняме че, неотдавна през българската граница с Турция преминаха нелегални проникнаха 54 албанци без документи и с неустановена самоличност.

 

На фона на цялата истерия с бежанската криза и мигрантските потоци, заливащи цяла Европа, и от реалната заплаха от тероризма, държавата ни решава, че е абсолютно нормално да отреже именно от тези, които са призвани да ни пазят.

 

Кой ще ни пази, ако не се пазим ние? Осъзнаването на този простичък факт обедини народа и МВР, защото ако в една държава всичко е наред не биха протестирали полицаи, военни, пожарникари, и т.н, .

Решение да се ореже бюджета на МВР , в условия на такава сложна геополитическа обстановка, излага на риск сигурността на страната.

 

Тагове: ; ; ; ; ;