31 октомври 2015- ръката на тероризма посегна в небето

Унищожаване на  живота в полет.

На 31 октомври 2015, руския пътнически самолет А321, излетя от летище Шарм- еш-Шейх, Египет — но така и не стигна до Санкт Петербург. Същия ден беше открит разбит. Всички 224  пътници  загинаха. Това е най-голямата трагедия и авиокатастрофа  в съвременната история на руската авиация и Русия, която потресе света. 

31

Разбира се,  сега ще се разглежат много версии, дълго време експерти, журналисти и обикновени хора ще си задават въпроса : Как се случи това?

Ще чуем много и различни мнения. И дълго ще се говори за това.

 

За живите хора появата на смъртта винаги е разтърсваща. А когато смъртта идва изведнъж, и с косата си безжалостно от раз  посича  толкова много животи, в един миг… ,  страшно отеква болката от прекършването на живота. Съболезнования.

Screenshot_2015-04-08-05-34-43-1 (1)

Трети ден света идва на себе си, повтаряйки новината – всички чуваме цифрата – 224 души- от тях 25 деца.

И всеки, който е губил близък знае когато един човек си отиде, каква болка носи раздялата..умножете 224 пъти…светът го заболя- колко хора са заплакали в този момент, каква огромна енергия на страдание се пръснала в пространството. И колко време отеква толкова смърт.

sve6t

 

В такъв момент всички притихваме, когато се приберем  вкъщи, в душите си.

Усещаме колко е крехък животът, проумявайки необратимостта на смъртта.

Човечеството винаги трябва да помни това.

Този 31 октомври прогърмя като страшно предупреждение за целия свят.

И света поиска да се помоли, да запали свещ…за упокой на душите.

 

И това се случи едновременно и на много места. България също отправи съболезнования и

поднесе цветя.

1

Всички  усещаха мащаба на тази трагедия.

 

Каквито и версии да чуем сега-вече няма да  имат значение. Докато още всички тънаха в догадки къде може така да изчезне  самолет в небето, 23 минути след като е излетял , подсъзнателно сме   знаели отговора.

И когато се потвърди- оцелели няма, нито един … покъртително тежко новината се стовари  в съзнанието на хората като шамар от ръката на  тероризма.

Страшно…чудовищно

Още същия ден  хора от различни  държави се стекоха  към посолствата на Русия. Да поднесат цветя.

Палиха свещи, почетоха загиналите с бдения, молитви, литургии- загубата на Русия потресе из дъно душите, света заплака с Русия…за жертвите…и живота.

piter

Съболезнования от всички страни, държавни глави, политици, обикновени хора.

1 ноември 2015 година в Русия беше обявен за  общонационален траур.

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин се обърна към близките и семействата на загиналите,  за да поднесе съболезнования, и  благодари  за подкрепата и съчувствието на всички в тази трагедия.

 

Всички храмове отслужиха литургия.

Ако хората помнят нечия история, такъв човек става безсмъртен. С тази фраза ще завършим, като всеки за себе си ще си спомни какви истории помни, какви събития има около нас днес, защото животът, който ни заобикаля е отражение на нашите постъпки.

В такъв момент човечеството ни разбира, че каквито и битки да водим, каквито и цели да си поставяме, това по което си приличаме и сме равни е, че всеки един от нас разполага с време точно един живот. И това е единственото, време с което разполагаме за да се научим да сме хора.

Бележка от българската редакция за лична употреба: Докато подготвях този материал хиляди емоции и мисли нахлуваха. За всички хора такова събитие дава импулс за   разсъждение върху живота, дори когато става въпрос за непозната смърт.

В историята след нас, времето ще запише имената на хората, за които говорим всеки ден- героите на нашето време, в света в който  живеем.

Много от тях ще запишат името си с историята, която са създали. Сега се вгледайте в домовете си, в държавите си. Всички наши читатели от България,  Русия, Украйна, ДНР, ЛНР, Сърбия, Черна Гора, Гърция, Турция, Италия, Унгария, Словакия, Чехия, САЩ, там където живеете- вгледайте се в държавите си, в хората, които ги ръководят, в хората около вас. Какви страници записва човечеството ни? — Да зачетем написаното до тук, без да се преструваме че не разбираме, и ако успеем да видим грешки- да опитаме да ги поправяме  – докато имаме време- точно един живот. 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;