Световния тероризъм е специално създавана и разработвана военна стратегия за водене на войни,

която за да съществува в днешния си вид се финансира и развива.

Заплахата от тероризма идва от унищожаването на ценностите и културата  в съзнанието на хората.

Търсените последствия са : създаване на хаос и напрежение, всяване на страх и дестабилизация в отделни територии за установяване на контрол и използване на природните им ресурси.

Тоест за постигане на икономическо доминиране. В някой случаи и териториално. С най- прости думи: чудовищен принцип  за налагане на световно господство и влияние.

ig

Защо ИДИЛ е проект?

Проектите се създават с някаква цел- в случая ИДИЛ е добре разработен военен инструмент. Или по-скоро оръжие, машина за убиване.

ИДИЛ- е проект който играе върху най- низките  разрушителни инстинкти в човека

Влиянието на терористичната групировка  се основава на най-първичното човешко чувство- страх.

Всички сили на проекта наречен „ Ислямска Държава „ са насочени да всяват ужас.

 

Важен момент е, че използването на думата ислям в   тероризма, няма нищо общо разбирането за  религията ислям, което отново е търсен ефект за водене на психологическа война.

В редовете на  бойците е силно застъпен радикалния ислям, и действително има убедени крайни ислямисти, които вярват в свещения джихат и за тях убиването на друговерците, самовзривяването, масовите убийства са път към рая.

Именно този принцип е заложен в идеологията на проекта, за да се използва при създаването на религиозни войни.

Днес  проекта Ислямска Държава представлява изключително подготвена боеспособна армия, в която влизат наемници от различни страни, като се създават техни отряди в практически всички  икономически интересни региони на планетата.

Войните в Близкия Изток са една от предпоставките за появата на терористичната организация, като военна  сила и армия, която да бъде използвана срещу населението.

За да бъде обоснована необходимостта от намесата на САЩ в създадения хаос и конфликт.

dep1

Днешния конфликт в Сирия е построен по този аналог, и бежанските вълни,  които заливат днес Европа са раздвижени и насочени имено от терористиичните отряди на ИДИЛ.

 

Тагове: ; ; ; ; ;