В сегашния си вид Европа е пред разпад. Малко рязко звучи така директно, но страхът да го признае само приближава към това.

Самата Европа вече не разбира как да се справи с хаоса и вътрешното несъгласие на народите.

А народите винаги казват истината. Особено ако са ги лъгали дълго време.

Просто омръзва, не че нещо.

И ако различни европейски страни излизаха с плахи призиви за излизане от военната организация Нато, то самата организация продължаваше да се разраства като раково образование.

 

Усърдието, с което налагаха Нато като миротворчески тренировъчен лагер

в един момент просто отключи желанието на хората да кажат какво мислят на истина.

Народите и страните отначало слушаха, слушаха, до някаква степен изумени, до къде може да стигне собственото им  търпение. А митът за европейската независимост се разби на пух и прах. Европа се бунтува, а не е способна да каже на глас, това което вътрешно крещи.

nemcy-ne-hotyat-borotsya-v-nato-protiv-rossii_1

Сега каквото й да се говори, както и да се говори, истината започна все по-яростно да избива пред погледите.

„Всички виждаме зловещата разруха на страни в арабския и мюсюлманския свят, в резултат на непрекъснатите военни интервенции и бомбардировки.

iraq3mk_3868

 Кампанията срещу тези страни започна през 2001 г., ако не и по-рано, с първата война в Персийския залив, която НАТО активно поддържа.

НАТО поддържаше преди и кампанията в бивша Югославия, резултатите от която също се виждат в продължаващото бедствено положение в Западните Балкани. Тези интервенции са предприети в нарушение на международното право, дефинирано с Хартата на ООН и без санкцията на Съвета за сигурност. Само силната позиция на президентите Обама и Путин направи възможно споразумението с Иран, като по този начин се предотврати безпрецедентен катаклизъм в Близкия изток, поне за сега…“

 В представения цитат написан от италианския журналист, политик и бивш евродепутат  Джулиетo Киеза, се обръща към съвестта на европейската общественост от името на Инициативен комитет за провеждане на протест в подкрепа на мира и срещу агресивната същност на НАТО.

Едва ли има някой несъгласен- действията на Нато водят до войни и разрушения.

war

Така създадената организация прави всички страни членки просто съучастници във безумните престъпления над човечеството.

Как бихте обяснили на детето си какво е Нато? И какво точно прави?

Тагове: ; ; ;