Докато в Европа продължава да се разраства миграционната криза,  в България освен всичко останало започва да се разгаря антиправителствен протест.

Народът жадува свобода, освобождение.

Но освобождение от какво? – От прозападната диктатура  и налагането на чужди  за българското общество идеали и мнения.

Но пък както става ясно на световната общественост, от случващите се протести в столицата София и встраната, протестните митинги събиращи хиляди граждани, българите нямат намерени просто така да се предадат и да се с мирят с чуждата воля.

 

Народните вълнения постепенно нарастват и това не е трудно да се обясни.

Днес България практически се намира под външното влияние на Запада, или по-конкретно под влиянието на Америка.

Над България днес е оказан директен политически натиск, което фактически не се и крие- страната практически се управлява от Америка, по-конкретно от Вашингтон.

А народът вижда съвременната политика, като заплаха за националната свобода и суверенитет на страната.

Хората излизат на улиицата и се обединяват в единна мощна сила , под обединяващия лозунг « България принадлежи само на себе си и на българите».

На въпросите  « А защо сте тук, защо излизате на протести?», « Какво искате да постигнете? Протестиращите отговорят просто и ясно  « Всеки български гражданин, всяко българско едно семейство, военна част, произодствен колектив, офис, могат и трябва, сами да решават  как ще се развива съдбата и бъдещето на страната, и никой освен нас, никой отвън няма право да ни пречи да строим страната, в която НИЕ искаме да живеем, на нас не ни трябват американските идеали и доктрини. Ние си имаме собствени закони и интереси. Ние сме тук за да защитим гласа си и националността»

А всичко започна толкова банално… От един обикновен документ съвсем незначителен на пръв поглед. Заяввлението на премиера на България Бойко Борисов просто шокира народа.

 

 

Но за да може да се оцени случващото, трябва да се  прочете и самия цитат на Борисов: « Отношенията на България и САЩ не само бизнес, а морал и геополитика»- твърди премиера. А продължението на цитата довърши българите с неприкритото си проамериканско настроение « … отношението на България към САЩ е като към страна пример за подражение

Ако разглеждаме американския бизнес в България, ние прилагаме големи усилия и толерантност.

Когато сключихме договорите, които ме беше срам даже да чета, също проявихме толерантност. А днес полагаме огромни усилия за да подържаме българо-американския бизнес“- край на цитата.

 

Най-много българите се подразниха от фразата че САЩ „ за нас се явява страна пример за подражание“.

Извинете,  а какъв именно пример?

Или пример за подражание на държава, която за последните години развърза над 5 войни?! Може да ги препроим на пръсти – Ирак, Либия, Югославия, Афганистан, а сега и Сирия.

4

По плана на Кисиджър, който предлага установяване на световно господство покорявайки други държави, точно така се и получава.

Според този разгромяващ диктаторски план, за да САЩ получи световно господство трябва да покори няколко страни, една след друга. При което методите на покоряване могат да бъдат най-различни- от непосредственна военна кампания до икономическа, социална, културна инвазия..Това случайно да ви напомня нещо за икономиката? Веднага ще подскажем: „Санкции“. Въпреки че никой в Русия не се плаши от санкциии разните там черни списъци.

Но може би най-много българите са възмутени от такова открито предателско отношение на марионетните персонажи- куклите които представляват такова справедливо, толерантно правителство. За какво правителство говорим въобще, ако такова правителство собственоръчно  подписва договори, които фактически дават съгласие за унищожение на националната свобода и държавната безопасност.

Като това например, че правителството на България подписа договор с, който дава съгласието си да настани определено количество имигранти от Близкия Изток на територията си.

Как ви звучи това?

Проява на толерантност на българскосто правителство?И  толерантност към кого?

Изглежда толерантно към всичко останало, освен към собствения си народ?

Защото все пак нали никой даже не ги попита българите, искат ли тези бесни потоци от бежанци?

А страната въобще готова ли е полтически, икономически, морално ако щете към такъв обрат на събитията.

А правителството още от  сега е изгубило смисъла на случващото се и конкретно контола … А и не може да се справи със ситуацията. Страната няма такива пари за такава кампания. А политиците нямат нито сили нито желание да организират нещата правилно.

Правилно значи, да бъдат открити лагери  за временно настаняване, да се  установят организационни регистрационни пунктове, доставка на храна в тези пунктове и всичконеобходимо на първо време за гладните и болни хора, преодолели безумно количество километри в търсене на нормален живот. Но монетата има има друга страна. И тя далеч не е толкова позитивна, светла и лъскава.

Това е втората страна на проблема, а българите не без причина изпитват паника от влошаващата се обстановка с мигрантите и задълбочаващата се политическа криза.

Защото не всички влизащи в страната са съвсем безобидни.

Нека си спомним колко конфликти и агресивни действия имаше в страната от началото на стихийната миграция.

 

 

А   самите протести се разгоряха вече, след като през българската граница нахлуха нелегално афганистанци, един от който беше застрелян от граничаря защитил границата.

Западът остро осъди действията на България, което взриви народа и го подтикна да излезе и защити граничаря, който искрено защити териториалните и национални права на страната.

 

Българския народ, изливайки се в многочислени народни шествия и митинги в центъра на страната, поставя ясен ултиматум на Запада, и по-специално на САЩ и НАТО-  да изтеглят от територията на България войските си, или народът е готов да организира своя собствена национална българска армия. И тогава вече разговорът ще е съвсем друг, и целите ще станат съвсем различни.

 2

13

8

Разбирайки, че правителството днес, меко казано не е нужното ниво, българското патриотично общество започна да действа активно и бързо.

Докато по върховете с действията си властитете продължават да дразнят народа предизвиквайки насмешки,  с изявления едно от друго по-глупави,  или подписване на абсурдни договори за страната, в  противостоянието към официалнат власт се включи и Българската Православна Църква.

 

Българската Църква разкритикува и остро осъди поведението на правителството и премиера, заявявайки че случващите се  вълнения  в Европа днес, са последиците от сериозна глобална причина-  фактическата марионетна подчиненост на Европа  и България към САЩ

 

И както обяви църквата :  “ Безмислено е да се  борим със следствията, трябва да се търси причината — от къде започна всичко и защо?“ И от тук веднага си спомняме участието на България в бойните действия на териториите в Средния и Близкия Изток, рамо до рамо с останалите натовци и Америка…Правителството подписвало договори- армията трябва безропотно да ги изпълнява.

38

А последствията- ами ей ги на…хиляди и хиляди напират да минат през затворените врати, и току виж успеят да счупят ключалките…

25

Сега огромна роля играе информацията. Тя, като океанска вълна или ни залива с истина- солена и горчива, пречистваща, сякаш за да ни измие, за да успеем да видим реалността,  или пък, ни залива потапяйки всичко, без да ни остави шанс да изплуваме.

Плуването в този „океан“ от заливаща ни информация , търсенето на истината е сред лъжите е личния избор на всеки от нас.

 

И още по-важно, използване на получените знания в правилни, благи цели, а не старание да се хвърля кал по околните.

 

Както сега се получава в България- отгоре преобладаващото болшинство купени медии излива помия, лъжи и фалшиви обещания, а  тези които имат още сили да се съпротивляват знаейки истината , откровено се надигат и започват силно и ясно да заявяват знанията си. Само какво ще излезе от всичко това, в глобален смисъл за сега не е ясно.

Медалът наречен България има две страни- и само народът й може да реши, коя страна на медала избира.

Дарина Дудян

Тагове: ; ; ;