На 25 септември 2016 в Сидни, Австралия се проведе митинг в подкрепа на действията на Руската Федерация в Сирия.

Акцията протече пред сградата на американското консулство в центъра на Сидни. Хората изразиха протест срещу военните действия на САЩ в Сирия, като обвиниха САЩ в съуачастие с терористите от ИДИЛ.

 
 
Активистите развяваха руски и сирийски знамена, портерти на Владимир Путин и Башар Асад в знак на подкрепа и солидарност.

Митингът, чийто инициатор е групата  «Hands off Syria» (» Долу ръцете от Сирия»),  събра също така, около 200 представители от различни диаспори- в това число сирийци, руснаци, сърби, ливанци, гърци.

Протестната акция срещу действията на САЩ в Сирия, беше подкрепена и от казаците на Посолкия Австралийски отдел на Забайкалските казачески войски начело с атамана Симеон Бойков.

Въпреки непрестанните опити на САЩ да накара света да повярва в приказките за » голямата, лоша Русия» и агресивната прозападна пропаганда, все повече държави и народи открито заявяват, че не вярват в западните лъжи и изразяват подкрепата си към действията на Русия, която се бори с глобалната заплаха от тероризма.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;